U slučaju nesreće nazovite 112!

TELEFONSKI BROJEVI

  • Stanica: 091/721-0003
  • Pročelnik: 091/721-0204

VREMENSKA PROGNOZA

STANICE HGSS

Planinarska Nova godina na Kleku
. Autor Ivan Lesić

190-main-img.jpg

U nedjelju 04.01.2015. održan je već tradicionalni novogodišnji planinarski uspon na Klek. Planinarska Nova godina održava se svake prve nedjelje u godini i uvijek privuče veliki broj posjetitelja i planinara iz svih krajeva Hrvatske.

Ove godine Klek je posjetilo oko 500 planinara. Oni najuporniji koji su došli i do samog vrha, zahvaljujući vrlo lijepom vremenu, imali su priliku uživati u prekrasnom pogledu na grad Ogulin, Bjelolasicu i okolne planine,  ali i na udaljene vrhove Kamniških alpi te Triglav. 

 

Članovi HGSS Stanice Ogulin i ove su godine osiguravali uspon. Pri samom kraju dežurstva, prilikom povratka od planinarskog doma prema selu Bjelsko članovi stanice Ogulin susreli su jednog planinara koji je bio pothlađen i dezorjentiran te se nije mogao nastaviti samostalno spuštati planinarskom stazom. Utopljen je, pružena mu je adekvatna pomoć te je Marinerovom nosiljkom spušten do sela i predan djelatnicima hitne medicinske pomoći Ogulin. Ostali članovi stanice stavljeni su u pripravnost ali potrebe za dodatnim intervencijama nije bilo.

 

Na dežurstvu je ukupno sudjelovalo devet članova stanice Ogulin.


«« Povratak